Injektioner

Clinica Dr. A:s injektioner - för allt från hudföryngring till värk.

PRP (Autolog Platelet Rich Plasma - blodplättrik plasma)

Injektionsbehandling PRP- eller också kallad Dracula- / vampyermetoden - en populär metod med flera funktioner

Har du slapp, trött och ojämn hudton? Vill du föryngra din hud? Tappar du hår eller är du tunnhårig? Lider du av Alopecia? Har du nyligen genomgått hårtransplantation? Lider du av ledartros, knä, axlar? Då är PRP “Platelet Rich Plasma” den perfekta behandlingen för dig!

PRP “Platelet Rich Plasma” är en 100% effektiv naturlig behandling helt utan biverkningar. Plasman föryngrar och förbättrar huden, motverkar håravfall samt behandlar ledbesvär.

Vad är PRP?

PRP är en förkortning för “Platelet Rich Plasma” - blodplättrik plasma. En beprövad och tillförlitlig behandling som ger ett helt naturligt och säkert resultat eftersom ämnet är framtaget från ditt eget blod. Det är bio-föryngrande cellteknik som stimulerar hudens cellförnyelse, stärker befintliga celler, ökar produktion av kollagen och elastiska fibrer. Detta tack vare tillväxtfaktorer i blodplättarna som injiceras in i huden. Din hud får ett nytt liv samt cellförnyelse som ger elasticitet, ungdomligare, slätare och jämnare hudton samt lyster.

PRP har idag blivit alltmer populär även för hårbottenbehandling. Hårbotten behandlas med PRP för att återuppliva avtagande hårväxt och motverka håravfall. PRP har även använts inom idrottsmedicin och ortopedi i många år innan den började användas inom estetiska behandlingar.

Information

Behandlingstid: 40 minuter + 15 minuter konsultation.

Behandlingsområden: Hårbotten, ansikte, hals, dekolletage, händer, knä och leder.

Indikationer: slapp hud, hud som förlorat sin spänst och elasticitet med åldern, fina linjer, dålig hudtextur och försämrad hudton, håravfall, tunnhårighet, ledvärk. 

Återhämtningstid: Återhämtningen sker snabbt men hos vissa efter 1 - 2 timmar och i vissa fall inom 12 - 24 timmar.

Åter till arbetet: Du kan återgå till ditt arbete samma dag.

Biverkningar: Efter en avslutad behandling hud, hår eller leder kan vissa patienter få lite rodnad och svullnad på injektionsställen. Det kan också förekomma en del mindre blåmärken på injektionsställen. Blåmärken försvinner efter 2 - 3 veckor.

Åldersgräns: Från 18 år.
PRP-behandlingar utvecklas hela tiden och det görs kontinuerlig klinisk medicinsk forskning. Förutom studier inom hud och hår, har man inkluderat studier inom idrottsskador, så kallad RCT-studier. Det står för “Randomiserad kontrollerad studie” och anses vara den mest tillförlitliga, “gold standard”, inom klinisk forskning. Man har kommit fram till att PRP förbättrar smärta och funktion som orsakats av idrottsskador, t ex i axlar och ben. 
PRP passar både kvinnor & män. Behandling med PRP är okomplicerad och medför inga komplikationer eller allergier eftersom du behandlas med plasman från ditt eget blod. Blodet innehåller tillväxtfaktorer och bland dessa finns stamceller. Stamcellerna har i uppgift att binda sig till blodstamceller och arbetar hårt för att stimulera dessa till att växa, dela- och föröka sig samt aktiveras. Sedan binds de till kollagen och utsöndras till små bitar, vilket leder till frisättning av ADP (ett ämne, fungerar som energibärare) och proteiner som i sin tur leder till att vävnaden läker.

Sammantaget, PRP innehåller en hög koncentration och aktivering av tillväxtfaktorer som används för injicering. PRP kan användas för flera ändamål, hud, hår eller ledbesvär. 

PRP-hudföryngring
PRP injiceras i huden för att öka produktionen av kollagen, få slätare hud och lyster, jämnar ut pigmenten, reducerar akneärr och påskyndar läkningsprocessen. Denna behandling kan utföras med/utan hyaluronsyra.

PRP-håravfall  PRP-hårstimulering
PRP injiceras in i hårbotten för att både motverka håravfall och stimulera stamcellerna runt hårsäcken. Detta leder till att hårsäcken vidgar sig och blir större. Därefter produceras starkare hårstrån och hårtillväxten börjar öka. 

PRP leder
PRP injiceras vid olika smärttillstånd i leder och senor för att påskynda rehabiliteringen efter skador. Behandling med PRP minskar ledsvullnad och inflammationsmarkörer.

Behandlingstid och antal behandlingar som behövs

Behandlingstid är cirka 40 minuter per område. Antal behandlingar är minst tre behandlingar per område då effekten varierar från patient till patient. För att upprätthålla resultatet rekommenderas upprepad behandling var sjätte månad efter avslutad kur om minst tre behandlingar. Intervallet mellan varje behandling är från en vecka upptill sex veckor beroende på vilket område behandlingen avser. Mer specifik beskrivning finns på varje område som du söker för.

För- och nackdelar med PRP-behandling


Fördelar

• Metoden är säker och väl beprövad genom oberoende forskning.

• Ej allergisk reaktion då din kropps föryngringsprocess sätts igång med dina egna stamceller.

• Behandlingen kan användas på alla hudtyper och hudfärg.

• Stimulerar stamceller, fibroblast samt kollagen-tillväxt.

• Frisätter de viktigaste tillväxtfaktorerna som påverkar reparation av vävnader.

• PRP är steril behandling, dämpar inflammationer och minskar risk för infektioner.

• Accelererar läkningsprocessen vid hårtransplantation och andra ingrepp.

• Behandlingen efterlämnar inga ärr.

• Resultatet blir bättre över tid.

Nackdelar

Hittills har studier inte bevisat biverkningar förutom att det kan förekomma svullnad och rodnad som försvinner inom ett par timmar. Det kan i vissa fall bildas blåmärke vid injektionsstället men det försvinner inom 2 - 3 veckor. Det kan ta tid tills du ser effekten av behandlingen på vissa områden. Endast en behandling ger inget synligt resultat. Minst två behandlingar för att få en effekt på cirka 60 %. 

Att tänka på inför en PRP-behandling


• Inför din behandling rekommenderar vi att du tar blodprover för Hb samt trombocyter.

• Avboka besöket om du har feber eller annan infektion.

• Ej gravid eller ammande

• Undvik blodförtunnande läkemedel som innehåller Acetylsalicylsyra, Ipren, Voltaren, samt Treo, akne medicin (Accutan), mm. Undvik även hälsopreparat som innehåller Omega-fettsyror en vecka före din behandling. Annars är risken för blåmärken stor. Vid användning av antibiotika ska du vänta fyra veckor innan du utför behandlingen.

• Undvik alkohol 24 timmar innan du utför din behandling.

• Drick tillräckligt med vatten före din behandling

• Undvik behandlingen om du har har lätt att blöda eller om du har problem med hudläkning och tendens att bilda keloidärr

• Undvik koffein före din behandling

• Behandlingen kan utföras för dig som är diabetiker men med krav på godkännande från din läkare.

• Kom gärna osminkad om din behandling avser ansikte

• Om ditt besök avser hårbehandling, tvätta ditt hår innan din behandling och undvik användande av hårprodukter denna dag.

Konsultation

Besöket inkluderar en konsultation där du får information om PRP och vilka risker eller komplikationer som PRP kan innebära samt hur vi hanterar dessa. Sedan kommer vi tillsammans med dig att skräddarsy en helhetslösning som passar ditt välbefinnande och önskemål. Det är ytterst viktigt för oss att du får den bästa kvalitén med omsorg och service samt goda resultat. Vi går noggrant igenom hela processen steg för steg, samt eftervård. Inför en PRP-behandling går vi alltid igenom en hälsodeklaration för att ta reda på om behandlingen kan medföra minsta risk för dig. Hos oss på Clinica Dr A går den medicinska säkerheten alltid i första hand.

En PRP behandling kräver en del saker att tänka på före- och efter samt eftervård. Du får med dig all information som du behöver om din behandling.

Du kommer att lämna ett samtycke till ev behandling. Innan vi utför din behandling vill vi att du tänker igenom all information som du får av oss. Det är viktigt att du känner dig trygg i ditt beslut. 

Behandlingen utförs inte på patienter med:

• Autoimmun sjukdom
• Lågt antal blodplättar
• Aktiv cancersjukdom
• Blödarsjuka
• Blodsjukdom
• Intag av droger 
• Anemi
• Leversjukdom
• Graviditet/amning
• Svampinfektion på behandlingsområdet eller vissa hudsjukdomar som orsakar håravfall.
• Behandlas med blodförtunnande mediciner som innehåller acetylsalicylsyra (Waran, Heparin, Aspirin, mm

Hur går behandlingen till?

Vi inleder själva behandlingen med rengöring och sterilisering av behandlingsområdet. Sedan tar vi en viss mängd blod i ett speciellt rör från din arm under sterila förhållanden. Detta kan påminna dig som ett vanligt blodprovstagning. Därefter centrifugeras blodet i en maskin där blodplättrik blodplasma separeras från övrigt blod. Då får vi fram plasma (proteiner som innehåller tillväxtfaktorer) = PRP. PRP som vi får fram är redo för injicering med tunna sterila mesonålar.

Är du nålrädd? Vi hjälper dig med terapi för att klara det. Detta tack vare vår många års erfarenhet inom sjukvård. Vi använder utrustning och material från RegenLab som är de mest sterila och säkra i marknaden.

För att reducera minsta möjliga obehag, erbjuder vi bedövningskräm om så önskas.

Ses effekten direkt efter behandlingen?

Nej, inte samma dag. Det börjar med att vävnadens rekonstruktion påbörjas efter 48 timmar. Under närmaste veckorna börjar blodplättarna att frigöra tillväxtfaktorer och pre-stamceller, vilka i sin tur ökar kollagenproduktion när det gäller hudbehandling. Kollagenproduktionen förbättrar hudens ton och struktur successivt. Efter den andra veckan börjar du märka en förbättring av din hud. Full effekt erhåller du efter minst tre behandlingar beroende på din ålder och levnadsvanor.

Däremot vid hårbehandling ses fulla effekten efter 3 - 5 behandlingar, för vissa personer redan vid behandling nr 2 men aldrig efter första behandlingen.

PRP - Hudföryngring

Det finns flertal faktorer som påverkar vår hud. Det kan vara stress, exponering för UV-strålar, hormonförändringar, rökning, mm.. Detta kan i sin tur försämra vår hudtextur, bilda akne, pigment, stora porer och allt annat som gör att vår hud ser trött, slapp och icke frisk ut. Förutom dessa faktorer så är åldern den största faktorn. Strax efter 25-årsåldern börjar vår kropps naturliga kollagenproduktion att avta. Därtill minskas hyaluronsyran och vår hud förlorar sin elasticitet. Kollagen är den viktigaste proteinet för hudens struktur, ton och elasticitet. I övrigt har huden egna reparationsmekanismer som arbetar kontinuerligt för att motverka alla faktorer men tyvärr är det nästan omöjligt för dem att återfå kollagenet till huden.

Däremot kan plasman (från ditt eget blod) som injiceras i din hud stimulera återbildningen av vävnader och bilda kollagen samt hyaluronsyra utan några biverkningar. Det sker på ett helt naturligt sätt.

Plasman injiceras med tunna mesonålar in i behandlingsområdet, där blodplättarna utsöndrar tillväxtfaktorer som främjar regenerationsprocessen.

Syftet med PRP-behandlingen är att läka och återställa de skadade celler samt bildandet av kollagen och hyaluronsyra föryngrar din hud.

Behandlingsområden

Mesotherapy - Ansikte, hals & dekolletage
Behandlingen sker med mesonålar. Finns risk för blåmärke vid injektionsställen.

• PRP-behandling föryngrar din hud och återställer harmoni och proportioner i din hud.
• Din hud blir slätare
• Du får jämnare hudton
• Du får tillbaka din lyster
• Hudskador repareras
• Fina linjer reduceras
• Jämnar ut pigmenten
• Piggar upp slapp hud
• Ökar elasticitet

Skinboost - Ansikte, hals & dekolletage
Behandlingen är mildare och sker utan injektionsnålar. Mindre risk för blåmärken.

• PRP-behandling föryngrar din hud och återställer harmoni och proportioner i din hud.
• Din hud blir slätare
• Du får jämnare hudton
• Du får tillbaka din lyster
• Hudskador repareras
• Fina linjer reduceras
• Jämnar ut pigmenten
• Piggar upp slapp hud
• Ökar elasticitet

Mörka ringar runt ögonen
Mörka ringar runt ögonen är ett problem hos många och området är särskilt ömtåligt. Det kan uppstå mörkare hudförändringar, vilket gör att man ser tröttare ut. Injektioner med PRP gör att tillväxtfaktorerna som finns i PRP stimulerar mikrocirkulationen runt ögonen och hudens elasticitet och ton förbättras avsevärt.

Läppar
• Minskar fina linjer över dina läppar
• Förbättrar och ökar elasticitet i dina läppar
• Minskar pigment över dina läppar
• Ökar fukt i dina läppar
• Förbättrar färgen på dina läppar

Händer
Händernas kännetecken avslöjar vår ålder och vilka vi är. Händerna är utsatta för all beröring, känsel, kyla, värme, UV-strålar etc. Detta kan medföra att utseendet på händerna till att bli extra torra och spruckna. Hur vi än tar hand om våra händer, är de extremt påverkade av åldersrelaterade förändringar. Dessa medför pigment, slapphet och förlorad elasticitet men idag finns det skönhetsideal för våra händer. Trenden att föryngra våra händers utseende har idag ökat extremt.

Därför erbjuder vi injektioner med PRP i kombination med hyaluronsyra för att återfå:

• Slätare händer
• Minskning av pigment
• Ökad elasticitet och återfukt

PRP med hyaluronsyra är perfekt för alla hudtyper då den återfuktar din hud, speciellt torr hud.

Akne och akneärr
PRP-behandling är effektiv att behandla hudbristningar, akne, akneärr eller hypertrofiska ärr. Vi injicerar PRP i behandlingsområde för att starta en läkningsprocess samt ökar mikrocirkulationen.

Rekommendation: Akne behandlas med injicering av PRP. Akneärr kan successivt behandlas med PRP i kombination med Microneedling istället för injektioner. Tekniken ger bästa resultat, där kollagenproduktionen ökar och löser upp ärrvävnaden. Ärren återfår en normal ton och huden blir jämnare.

Sårläkning
Blodplättarna har i huvuduppgift att hejda blödningar som uppstår i kroppens blodkärl. Det sker genom att täppa igen de öppna såren och en kompletterande koagel bildas för att täppa igen såren.

PRP - Hårbehandling

PRP inför och efter hårtransplantation

Tunnhårighet och håravfall har en stor kosmetisk betydelse för vare sig män eller kvinnor. Tunnhårighet och håravfall kan påverka vårt välmående negativt både socialt och psykologiskt. 

Det finns flera faktorer som orsakar håravfall, bl a:

• Ärftlighet
• Stress
• Läkemedel: cancer-medicinering, antibiotika, antidepressiva samt akne-mediciner.
• Psykisk ohälsa - utmattningssyndrom
• Trikotillomani - är ett slag impulskontrollstörning som innebär att en person har tendens att omedvetet rycker ut enstaka hårstrån från huvudet, ögonfransar eller ögonbryn.
• Hårsjukdomar - Alopecia areata
• Fysiskt trauma i form av kraftiga infektioner 
• Diet
• Vitaminbrist (B, järn, zink)
• Kvinnors hormonella obalans (efter graviditet, byte av p-piller, klimakterie) samt sköldkörtel.
• Testosteron och DHT-(hormonen som orsakar tunt hår) hos män.

För att hantera detta problem är det viktigt att reagera i tid och utnyttja möjligheten till att hämma håravfallet och få igång hårtillväxten igen. Vi kan hjälpa dig med den väl beprövade metoden som har bekräftats fungera genom oberoende forskning. 
Vid behandling av håravfall injiceras PRP med tunn nål i din hårbotten. Tillväxtfaktorerna som finns i PRP sätter igång blodcirkulationen genom nybildning av små blodkärl. Processen främjar frisättning av fibrinogen och gör att vävnaden läker snabbt. Tillväxtfaktorerna stimulerar stamcellerna kring hårsäcken. Det resulterar i bättre celldelning i hårsäckarna som får en extra näring och syre för att hämma håravfallet och återaktivera de svaga hårsäckarna. Metoden minskar även den skadliga effekten av DHT-(hormonen som orsakar tunt hår) vid ärftligt håravfall och vilande hårsäckar kan triggas till en längre aktiv tillväxtfas.

PRP används även vid hårtransplantation för att förstärka hårsäckarna och förkorta läkningstiden.

Det är bevisat att PRP hämmar håravfall med gynnsam effekt. Dock pågår kontinuerliga vetenskapliga studier som utvecklar PRP. Vi är måna om att vara uppdaterade för att uppnå allra bästa resultat. Därför erbjuder vi en skräddarsydd behandling mot håravfall och tunnhårighet med PRP + Vitamin Cocktails för att få ännu bättre effekt.

Hur går behandlingen till?

Tvätta håret samma dag innan du utför din behandling. Vi kommer under behandlingen att sterilisera din hårbotten innan injicering. Vi tar en viss mängd blod från din arm, centrifugerar det för att få ut PRP. PRP blandas med vitamin Cocktails under sterila förhållanden för att sedan injiceras med tunn nål in i din hårbotten. Vid injicering kan du uppleva en viss irritation i hårbotten eftersom den kan vara extra känslig men försvinner innan behandlingsslut. Dock kan rodnad, svullnad uppstå men det brukar gå över inom några timmar. Det är viktigt att du inte svettas eller duscha 24 timmar efter din behandling. Viktigt att använda eftervårdsprodukter hemma.

Behandlingstid, cirka 40 minuter. Rekommenderas 3 - 5 behandlingar med en månads intervall sedan en behandling var sjätte månad för att upprätthålla resultatet. Full effekt ser du efter några behandlingar, aldrig efter en första behandling.

ALOPECIA AREATA

Alopecia areata är en autoimmun sjukdom som orsakar fläckvist håravfall, främst på huvudregionen. Det kan även sprida sig till övriga kroppen. Kroppens egen immunförsvar attackerar hårsäckarna och hämmar produktionen av hår. Symtomen är att patientens hårsäckar går in i vilofas för att sedan släppa ifrån sig håret och patienten får kala partier. Forskarna har ännu inte kommit fram till vad som triggar igång sjukdomen men det sägs att den är genetiskt betingad. Ju snabbare behandling med PRP, desto bättre chans att få tillbaka håret.

Antal behandlingar: 2 - 10 tillfällen.

Ledvärk

Behandling med PRP mot ledvärk

Har du smärta/värk, svullnad eller nedsatt funktion i dina leder? Det kan vara idrottsskada, övervikt, ärftlighet, tidigare knäskada, belastning, ålder, etc...

Behandling med PRP-injektioner gör det möjligt att påskynda rehabiliteringen efter skador eller kirurgiska ingrepp. Oftast genomgår idrottare PRP-behandling eftersom den hjälper med att påskynda läkningsprocessen för att komma snabbt tillbaka till sin träning.

En behandling som sparar dig smärtstillande- och antiinflammatoriska läkemedel. PRP injiceras vid olika smärttillstånd i leder och senor. Denna metod har rönt stort intresse de senaste 15 åren och efterfrågan ökar successivt. PRP som injiceras har i uppgift att återställa volymen av ledvätskan för att minska inflammationen och smärtan samt stärka vävnaderna.

Vår läkare behandlar främst axlar och knän.

Du kommer vid läkarkonsultationen att lämna ett samtycke till ev behandling. Innan vi utför din behandling vill vi att du tänker igenom all information som du får av oss. Det är viktigt att du känner dig trygg i ditt beslut. 

Vilken effekt får du av behandlingen?
Hittills har studier kommit fram till att PRP bland annat:

• Stimulerar stamceller att utmogna till brosk- och benceller
• Minskar ledsvullnad och inflammationsmarkörer
• Minskar onormala förstoringen (ett välkänt stadium i artrosprocessen) av broskceller.
• Du uppnår effekten av behandlingen efter några veckor. Det innebär förbättrad funktion samt minskning av smärta, värk och svullnad. Effekten kvarstår i cirka sex månader och högst upptill ett år.

Behandlingen passar dig som har:
• Lätt- till måttlig knäartros
• Genomgått en sedvanlig artrosbehandling men har kvarstående signifikanta symtom i form av svullnad, smärta, värk och funktionsinskränkning
Behandlingen passar inte dig som:
• Har en genomgången eller aktiv cancersjukdom
• Behandlas med Waran eller annan potent antikoagulantia
• Tar du aktivt antiinflammatoriska läkemedel i form av NSAID. Dock kan behandlingen utföras om du gör uppehåll av läkemedlet tre dagar före din behandling.

Biverkningar:
Det har hittills inte framkommit några biverkningar av behandlingen. Injiceringen är ytterst steril och sker under sterila förhållanden. 

Antal doser:
Rekommenderad dos, tre behandlingar med en veckas intervall. Rekommenderas ytterligare en behandling efter cirka sex månder om symtomen eskalerar. Detta för att förlänga effekten av behandlingen.

Botox

Den bästa metoden för ett yngre utseende och muskelavslappnande samt motverkande av överdriven svettning.

Botox är en populär och effektiv behandling för både kvinnor och män. Behandlingen har expanderat de senaste åren eftersom den är en beprövad, skonsam och säker metod för att få bort rynkor. Efterfrågan har blivit enorm tack vare den säkra och tydliga effekten som Botox ger. Idag har det blivit alltmer vanligt att yngre personer väljer att behandla sig med Botox i ett preventivt syfte, d v s så fort de ser att rynkor är på gång.

Botox är ett säkert och väldokumenterat läkemedel som är noggrant vetenskapligt undersökt och har använts i decennier inom sjukvården. Läkemedlet används i både estetiskt- samt medicinskt syfte, bl a neurologi, ögonsjukdomar, lokal kramp eller kroniska muskelspänningar, migrän, tandgnissling samt hyperhidros (överdriven svettning i olika delar av kroppen).

Vad är botox?

Botox är ett muskelavslappnande ämne. Vi använder oss av läkemedlet Botulinum A - är ett förädlat protein som består av Botulism bakterier. Botox injiceras i underliggande muskulatur i vår kropp som är en komplicerad anatomisk karta. Därför är det viktigt att patienterna får behandlas av rätt kompetens och erfarenhet. Hos oss på Clinica Dr A är det spec. läkare som utför behandlingen.

Behandlingen utförs inte på patienter som:
• Har autoimmun sjukdom
• Cancersjukdom
• Har en neurologisk sjukdom
• Är gravid eller ammande
• Har en sjukdom med nedsatt muskelkraft (Myastenia gravis) eller andra muskelsjukdomar.
• Använder antibiotika av aminoglykosidtyp, spektinomycin eller andra läkemedel som påverkar nervsignaler i musklerna.

Information

Rekommendation: Alla hudtyper. Bäst på oljig hud. 

Behandlingstid: från 30 minuter + 15 minuter läkarkonsultation.

Behandlingsområden: Muskulaturen som orsakar migrän och spänningshuvudvärk, nackmuskulatur, rynkor, ansikte, hals, armhålor, handflator & fingrar, rygg.

Indikationer: Överdriven svettning, slapp hud, hud som förlorat sin spänst och elasticitet med åldern, fina linjer, rynkor, kronisk muskelvärk, migrän, spänningshuvudvärk, tandgnissling.

Återhämtningstid: Ingen återhämtningstid krävs.

Åter till arbetet: Du kan återgå till arbetet samma dag vid de flesta behandlingar med botox. Vid hyperhidros behandling kan du behöva vila en dag. 

Biverkningar: Behandlingen kan kännas som myggstick vid injektionerna. Beroende på hudens känslighet kan vissa få svullnad, rodnad 12 - 48 timmar efter hyperhidros behandling. I vissa fall kan det förekomma svaghet i pincettgreppet efter behandling mot handsvett men det är övergående. I sällsynta fall kan det förekomma ev blåmärken på injektionsställen.

Det är också vanligt att vissa känner sig tyngre i huvudet (lätt huvudvärk).

Åldersgräns:​ Från 18 år.

Läkarkonsultation

Här får du information om botox och vilka risker eller komplikationer som botox kan innebära samt hur vi hanterar dessa. Sedan kommer vi tillsammans med dig att skräddarsy en helhetslösning som passar ditt välbefinnande och önskemål. Det är ytterst viktigt för oss att du får den bästa kvalitén med omsorg och service samt goda resultat. Vi går noggrant igenom hela processen steg för steg, samt eftervård. Inför en botox-behandling går vi alltid igenom en hälsodeklaration för att ta reda på om behandlingen kan medföra minsta risk för dig. Hos oss på Clinica Dr A går den medicinska säkerheten alltid i första hand.

En botox-behandling kräver en del saker att tänka på före- och efter behandling samt eftervård. Du får med dig all information som du behöver om din behandling.

Du kommer att lämna ett samtycke till ev behandling. Innan vi utför din behandling vill vi att du tänker igenom all information som du får av oss. Det är viktigt att du känner dig trygg i ditt beslut.

Att tänka på inför en botox-behandling


• Avboka besöket om du har feber, tendens till (pågående) herpes eller annan infektion.

• Undvik blodförtunnande läkemedel som innehåller Acetylsalicylsyra, Ipren, Voltaren, samt Treo, akne medicin (Accutan), mm. Undvik även hälsopreparat som innehåller Omega-fettsyror en vecka före din behandling. Annars är risken för blåmärken stor. Vid användning av antibiotika ska du vänta fyra veckor innan du utför behandlingen.

• Undvik alkohol 24 timmar innan din behandling. 

• Undvik behandlingen om du har problem med hudläkning och tendens att bilda keloidärr

• Undvik koffein före din behandling

• Undvik behandlingen om du har lätt att blöda, om du har en autoimmun sjukdom, hepatit, pågående kemoterapi eller strålbehandling eller nedsatt immunförsvar. Även om du har använt Isotretinoin det senaste året.

• Vänta två veckor om du har genomgått andra behandlingar som fillers, vaxning, kemisk peeling, Micro-needling, Microbotox, Profhilo,laser, etc.

• Undvik behandlingen om du har allergier, överkänslighet, problem med hudläkning och tendens att bilda keloidärr

• Behandlingen kan utföras för dig som är diabetiker men med krav på godkännande från din läkare.

Estetisk botox

Har du tröttnat på dina fina linjer, rynkor och åldrande hud i ansiktet? Botox ger dig ett yngre och piggare utseende samt mindre oljig hud

Rynkor i ansikte ses som ett tecken på din ålder även om du är yngre! Rynkor kan förekomma i tidigt stadie p g a ärftlighet, livsstil, alkohol, rökning. sömnlöshet, etc… Vissa rynkor kan vara charmerande att ha oavsett ålder, t ex skrattrynkor. Däremot pannrynkor kan kännas lite störande hos vissa men argrynkan och sura mungipor kan ge ett helt fel budskap via kroppsspråket. Rynkor uppstår när huden förlorar sin elasticitet och volym. Det har ett samband med ansiktets mimiska muskler som vi spänner ofta.

Behandlingsområden:
• Pannrynkor
• Glabella (sk argrynkan eller bekymmersrynkan) -Om rynkan är för djup, kombineras med fillers
• Ögonbrynslyft
• Kråkspakar (Rynkor i ögonens utkanter)
• Näsrynkor
• Skrattrynkor
• Överläpprynkor (Rökrynkor)
• Gummy smile
• Marionette linjer - Sura mungipor
• Strama halsstråk (Rynkor i käk- och halsområdet)
• Rynkor på hakan samt hakveck

Injicering med Botox - får dina muskler i behandlingsområdet att slappna av och nervimpulserna blockeras delvis. Det innebär att Botox minskar muskelsammandragningar som leder till rynkor. Därmed får du uppstramad och slät hud. Botox har en gynnsam effekt på talgkörtlar (oljekörtlar), blodkärl och hudstruktur. Har även i uppgift att blockera de fina musklernas verksamhet som leder till mindre porer. Det resulterar i att huden får åtstramande effekt, fina linjer/rynkor minskas och ansiktet får en markant lyft. Samtidigt som hudens svettproduktion avtar och huden får en fin icke-oljig och matt utseende.

Botox har förmågan att hämma p-faktorn (faktorn som orsakar inflammationer som leder till uppkomst av akne) som får aknes inflammatoriska process att förhindras. Botoxinjektioner styr djupa muskler men vi använder även en kombinationsteknik för att påverka de muskeländarna som fäster mot hudlagret. De muskler har i uppgift att reglera hudens porstorlek, fina linjer, svett och oljeproduktion. Vi skräddarsyr en behandling som passar din hud och dina behov.

Hur går behandlingen till?

Vi inleder själva behandlingen med rengöring och sterilisering av behandlingsområdet. Behandlingen är inte särskilt smärtsam då den sker med tunn nål. Kan kännas som myggstick. Slutresultatet kan du inte se direkt efter behandlingen. En full effekt ses inom 7 - 14 dagar efter behandlingen, vilken innebär att rynkorna är borta! Effekten varar i cirka 3 - 6 månader. Huden blir betydligt slätare och rynkorna minskar.

Behandlingen kan kombineras med light peel.

Medicinsk botox

Mot migrän, spänningshuvudvärk, kronisk muskelvärk i nacke & tandgnissling

Vi har ofta tendens att spänna våra tugg-, pann- eller nackmuskler utan att tänka på det. Det kan ge tandgnissling, spänningshuvudvärk, migrän och extremt nack-muskelvärk. Visst kan dessa problem “pausas” tillfälligt med värktabletter, massage, akupunktur och dylikt? 

Däremot om du har utvecklat dessa problem till en kronisk sjukdom, så räcker inte ovanstående hjälpmedel. Dessa symtom påverkar vår vardag och vårt arbete, vilket leder det till sjukskrivning. 
Med medicinsk botox-injektioner kommer du att lägga värktablett burken undan och inte vill se den mer! En 100% effektiv behandling som gör att din tugg- och nackmuskulatur blir avslappnad, huvudvärk och migrän minskas markant.

Vi injicerar Botox i muskler för att blockera nervsignaler som får musklerna att spännas. Det leder till att musklernas aktivitet minskar. Det innebär att spänningarna och värken avtar.

Hyperhidros - Överdriven svettning

- Lider du av överdriven svettning, där du upplever att du svettas mer än normalt?
- Är svettningarna i den grad att din vardag begränsas?
- Är du extra känslig för värme?
- Känner du att dina händer, underarmar eller fötter är svettiga utan att du har ansträngt dig i någon aktivitet?

I så fall är det hyperhidros som du lider av.

Vad är hyperhidros? 
Hyperhidros innebär överdriven svettning som kan vara en ärftlig eller neurologisk sjukdom. Svettningen är så kraftig att den inte har någon naturlig funktion för kroppen. Sjukdomen orsakar en psykisk ohälsa för de som lider av den. Det kan påverka det sociala umgänget som kan leda till att man blir deprimerad. Därmed kan livskvaliteten försämras och ibland medvetet undvika vardagssituationer. Därför är det viktigt att behandla problemet. Anledningar till hyperhidros kan bl a vara infektion i kroppen, stress, fysisk ansträngning men största anledningen är att svettkörtlarna kan vara överaktiva.

Behandling med Botox
Det finns flera behandlingsmöjligheter som kan hjälpa mot hyperhidros. Injektioner med Botox är den vanligaste behandlingen som har ersatt tidigare svettoperationer (som kunde leda till ärr, infektioner och andra komplikationer). Det innebär att injektioner med Botox är den mest aktuella behandlingen idag. Behandlingen är enkel, säker och svettningarna behandlas på ett effektivt sätt.

Behandlingsområden:
• Handflator & fingrar
• Armhålor
• Rygg
• Ansikte 

Hur går behandlingen till?

Vi inleder själva behandlingen med rengöring och sterilisering av behandlingsområdet. Vi injicerar Botox i behandlingsområde, läkemedlet blockerar nervimpulserna till svettkörtlarna. Det leder till att svettningen minskar.

Behandlingen är smärtsam eftersom du får många injektioner i området. Som smärtstillande medel erbjuder vi både bedövningssalva och lokalbedövning på det berörda området. Svettningen upphör i de flesta fall inom 7 dagar och effekten av blockaden varar mellan fyra och sju månader. Därefter behöver du en ny behandling för att förlänga effekten.

Fillers

Vad är fillers?

Det är ett laboratorieframställt geléliknande ämne som liknar kroppens egen hyaluronsyra. Det binder fukt och skapar spänst i huden. Fillers är den mest effektiva behandling som fyller ut och skapar volym. Ett resultat av fräsch, förändrad och uppbyggd form ses direkt efter behandlingen.

Fillers injiceras djupt eller ytligt i underliggande hud i vår kropp som är en komplicerad anatomisk karta. Därför är det viktigt att man behandlas av rätt kompetens och erfarenhet. Hos oss på Clinica Dr A är det läkare som utför behandlingen.

Varför fillers?
Fillers används mest för att motverka ålderstecken, släta ut rynkor, linjer och veck. Förutom att fillers är effektiv för föryngring av huden, är den perfekta behandlingen för att skulptera, konturera, korrigera och fylla olika områden i ditt ansikte. 
En del använder fillers för att förhindra åldrandet och se piggare ut. Dock har trenden vänt till yngre personer som vill ändra sitt utseende genom läppförstoring, utfyllnad och konturering av kindben, käklinje och kinder samt korrigering av näsan. Det har även visat sig att fillers är effektiv för korrigering av äkneärr. 

Strax efter 25-årsåldern börjar vår kropps naturliga kollagenproduktion att avta. Därtill minskas hyaluronsyran och vår hud förlorar sin elasticitet. Kollagen är viktigaste proteinet för hudens struktur, ton och elasticitet. Därmed blir huden torrare, mindre spänstig och rynkorna börjar bli synliga mer och mer. Med hjälp av fillers får din hud och läppar förutom elasticiteten, även återfukt tack vare det ämne som finns i fillers är framställt för att likna kroppen egen hyaluronsyra. Det får även din hud att se slätare, lenare och fräschare ut.

Information

Rekommendation: Alla hudtyper. 

Behandlingstid: 30 minuter + 15 minuter läkarkonsultation.

Behandlingsområden: Djup argrynkan, tinningar, tear trough, korrigering av näsa, läppförstoring och konturering, nasolabialveck, kindben och kinder, käklinje, korrigering av acneärr, haka.

Indikationer: Slapp och trött hud, hud som förlorat sin spänst och elasticitet med åldern, fina linjer, rynkor, läppar som mist volym och fasthet.

Åter till arbetet: Du kan återgå till arbetet direkt efter din behandling.

Biverkningar: Injektionsprocessen går ganska snabbt men injektionerna känns som myggstick. Vi erbjuder bedövningssalva om så önskas. Vissa kan svullna, få blåmärken på injektionsställen men det är övergående. Ovanliga komplikationer kan vara infektion eller nekros. 

Åldersgräns: Från 18 år.

Förstoring av läppar är vanligaste injektionsbehandling som många, både unga och äldre söker för. Hos oss på Clinica Dr A får du fylligare läppar som samtidigt ser naturliga ut (russian lips).

Fillersbehandling sker med injektioner, det känns som myggstick men vi erbjuder bedövningssalva om så önskas. På vissa områden använder vi en trubbig nål (Cannula) för att få möjligheten att injicera något ytligare och för bättre konturering.

Behandlingstid: Cirka 30 - 45 minuter. Effekten varar 4 - 6 månader.

Behandlingsområden:
• Djup argrynkan
• Tinningar
• Tear trough
• korrigering av näsa
• Läppförstoring och konturering
• Nasolabialveck
• Kindben och kinder
• Käklinje
• Korrigering av acneärr
• Haka

Behandlingen utförs inte på dig som:
• Har en autoimmun sjukdom
• Har en neurologisk sjukdom
• Är gravid eller ammande
• Har cancersjukdom

Att tänka på inför en fillers-behandling


• Avboka besöket om du har feber, tendens till (pågående) herpes eller annan infektion.

• Undvik blodförtunnande läkemedel som innehåller Acetylsalicylsyra, Ipren, Voltaren, samt Treo, akne medicin (Accutan), mm. Undvik även hälsopreparat som innehåller Omega-fettsyror en vecka före din behandling. Annars är risken för blåmärken stor. Vid användning av antibiotika ska du vänta fyra veckor innan du utför behandlingen.

• Undvik behandlingen om du har pågående menstruation

• Undvik alkohol 24 timmar innan din behandling. 

• Undvik behandlingen om du har problem med hudläkning och tendens att bilda keloidärr

• Undvik koffein före din behandling

• Undvik behandlingen om du har lätt att blöda 

• Behandlingen kan utföras för dig som är diabetiker men med krav på godkännande från din läkare.

Läkarkonsultation

Här får du information om fillers och vilka risker eller komplikationer som fillers kan innebära samt hur vi hanterar dessa. Sedan kommer vi tillsammans med dig att skräddarsy en helhetslösning som passar ditt välbefinnande och önskemål. Det är ytterst viktigt för oss att du får den bästa kvalitén med omsorg och service samt goda resultat. Vi går noggrant igenom hela processen steg för steg, samt eftervård. Inför en fillers-behandling går vi alltid igenom en hälsodeklaration för att ta reda på om behandlingen kan medföra minsta risk för dig. Hos oss på Clinica Dr A går den medicinska säkerheten alltid i första hand.

En fillers-behandling kräver en del saker att tänka på före- och efter behandling samt eftervård. Du får med dig all information som du behöver om din behandling.

Du kommer att lämna ett samtycke till ev behandling. Innan vi utför din behandling vill vi att du tänker igenom all information som du får av oss. Det är viktigt att du känner dig trygg i ditt beslut att utföra din behandling på Clinica Dr A.

Hur går behandlingen till?

Vi inleder själva behandlingen med rengöring och sterilisering av behandlingsområdet. Behandlingen sker med tunn nål. Kan kännas som myggstick. Du kan se resultatet direkt efter behandlingen. Effekten varar i 4 - 6 månader. Huden blir betydligt återfuktad, fylligare och slät. Fillers kan kombineras med andra behandlingar t ex Light peel.

Hyalase

Ett säkert läkemedel för fillersborttagning

Har du gjort fillers baserade på hyaluronsyra (HA) och är inte nöjd? Vi erbjuder borttagning av fillers med läkemedlet Hyalase som består av enzymer som katalyserar nedbrytningen av hyaluronsyran.

PROFHILO

Att huden börjar tappa sin spänst och förlora sin elasticitet, är ett problem som många av oss känner p.g.a åldern eller livsstil. 

Här kommer ett innovativt koncept för anti-aging som motverkar slapp och trött hud. Profhilo återställer nivån av hyaluronsyran som naturligt finns i huden och ger omedelbar återfuktad och fräsch verkan!

Profhilo är den perfekta behandlingen för dig som vill föryngra ditt utseende. Klinisk data har bekräftat att Profhilo förbättrar hudens elasticitet, struktur och fuktbalans som leder till hudens uppstramning.

Profhilo är en unik injektions produkt med högsta koncentration av hyaluronsyra som återfuktar huden, ger ökad spänst och slätare hud. Den stärker huden inifrån och behandlar åldrande vävnad som förlorat elasticitet. Det innebär att Profhilo föryngrar vävnaden som stramar upp huden för att bli mer elastisk, minimerar linjer och återskapar hudens fasthet med en mer långvarig effekt. Detta tack vare att Profhilo är lättflytande och sprider sig. Spridningen stimulerar ner i stamcells nivå, vävnader under huden såsom fett, bindväv och muskler. Processen är en långsam frisättning av hyaluronsyran i huden, vilken i sin tur leder till ökad elasticitet och uppstramning av vävnaden. Det föranleder till ökat fukt, produktion av kollagen och elastin-föryngring.

Med Profhilo använder vi en speciell behandlingsteknik så kallad BAP-teknik (Bio Aestetic Points) genom att injicera produkten på 5 optimala punkter i huden. Injiceringen utförs ytligt och medför inte stor smärta.

Profhilo är en unik produkt i förhållande till andra injektionsprodukter som finns på marknaden. Den är BDDE-fri och innehåller samverkande hybridkomplex av H-HA och L-HA. Studier har påvisat att produkten främjar läkning och har låg inflammatorisk profil trots den höga koncentrationen av hyaluronsyran. Profhilo Kan kombineras med andra behandlingar, bl a fillers och Botox.

Information

Profhilo - Lyftande effekt, ökad spänst, huden slätare och mer återfuktad, jämnare hudton, ökad elasticitet, lyster, uppstramning, uppfräschat utseende och ungdomlig hy

Profhilo är den perfekta behandlingen för dig som vill föryngra ditt utseende. En injektionsteknik som injiceras på flera punkter i behandlingsområdet. Produkten är en typ av fillers med hög koncentration av hyaluronsyra som flyter ut under huden och ger en önskad effekt. Behandlingen ger uppstramande effekt, slätare- och yngre hud. Förväntat resultat av behandlingen uppstår efter 1 - 2 behandlingar men vid uttalad slapphet i huden rekommenderas en tredje behandling beroende på hur din hud svarar på behandlingen..

Rekommendation: Alla hudtyper. En gång per 4:e vecka/ 1 - 3 behandlingar och sedan var sjätte månad..

Behandlingstid: 30 minuter + 15 minuter konsultation.

Behandlingsområden: Ansikte, hals, dekolletage, armar, händer.

Indikationer: slapp hud, hud som förlorat sin spänst och elasticitet med åldern, fina linjer, dålig hudtextur och försämrad hudton.

Återhämtningstid: Ingen återhämtningstid krävs.

Åter till arbetet: Du kan återgå till ditt arbete samma dag.

Biverkningar: Behandlingen kan kännas som myggstick vid injektionerna om du inte använder bedövningssalva. Vissa kan bli röda eller få blåmärken på injektionsställen.

Antal behandlingar varierar beroende på vad behandlingen avser.

Åldersgräns: Från 18 år.

När ses effekten av behandlingen?

Efter en behandling med Profhilo sker en långsam frisättning av hyaluronsyra i huden under loppet av 28 dagar. Hyaluronsyran bygger inte i volym utan frigörs jämnt i huden. Under den tiden aktiveras kollagen och elastin som ger lyftande och uppstramande effekt. Det tar tid innan man ser resultatet till en naturlig hudföryngring p.g.a kollagenbildningen, å andra sidan blir huden återfuktad och känns fräsch direkt efter behandlingen. Vissa områden på kroppen, exempelvis över- och underarmar och hals kräver högre doser per behandling för att få bättre effekt.

Ett förväntat resultat kan ses en månad efter avslutad kur (1 - 3 behandlingar beroende på hudens slapphet). Därefter en gång var sjätte månad för att bibehålla bildningen av kollagen. Effekten varar 1 - 1,5 år.

Att tänka på inför en Profhilo-behandling


• Avboka besöket om du har feber, tendens till (pågående) herpes eller annan infektion

• Ej gravid eller ammande

• Undvik blodförtunnande läkemedel som innehåller Acetylsalicylsyra, Ipren, Voltaren, samt Treo, akne medicin (Accutan), mm. Undvik även hälsopreparat som innehåller Omega-fettsyror en vecka före din behandling. Annars är risken för blåmärken stor. Vid användning av antibiotika ska du vänta fyra veckor innan du utför behandlingen.

• Undvik alkohol 24 timmar innan din behandling. 

• Vänta två veckor om du har genomgått andra behandlingar som vaxning, kemisk peeling, Micro-needling, Microbotox, laser, etc.

• Undvik behandlingen om du har allergier, överkänslighet, problem med hudläkning och tendens att bilda keloidärr

• Undvik koffein och tobak före din behandling

• Undvik behandlingen om du har lätt att blöda, om du har en autoimmun sjukdom, hepatit, pågående kemoterapi eller strålbehandling eller nedsatt immunförsvar. Även om du har använt Isotretinoin det senaste året.

• Behandlingen utförs ej om du har skadad eller solbränd hud.

• Behandlingen passar inte dig som har följande diagnoser: Svårinställd diabetes mellitus, hudsjukdomar såsom svår dermatit, psoriasis, aktiv papulopustular rosacea, utslag, eksem eller acne vulgaris fas III-IV.

• Behandlingen kan utföras för dig som är diabetiker men med krav på godkännande.

Läkarkonsultation

Här får du information om Profhilo och vilka risker eller komplikationer som Profhilo kan innebära samt hur vi hanterar dessa. Sedan kommer vi tillsammans med dig att skräddarsy en helhetslösning som passar ditt välbefinnande och önskemål. Det är ytterst viktigt för oss att du får den bästa kvalitén med omsorg och service samt goda resultat. Vi går noggrant igenom hela processen steg för steg, samt eftervård. Inför en Profhilo-behandling går vi alltid igenom en hälsodeklaration för att ta reda på om behandlingen kan medföra minsta risk för dig. Hos oss på Clinica Dr A går den medicinska säkerheten alltid i första hand.

En Profhilo-behandling kräver en del saker att tänka på före- och efter din behandling samt eftervård. Du får med dig all information som du behöver om din behandling.

Du kommer att lämna ett samtycke till ev behandling. Innan vi utför behandling vill vi att du tänker igenom all information som du får av oss. Det är viktigt att du känner dig trygg i ditt beslut.

Hur går behandlingen till?

Vi inleder behandlingen med att rengöra behandlingsområdet ordentligt. Därefter torkar det med steriliseringsmedel inför penetrering av Profhilo. 
Behandlingen är i form av injektioner med tunn nål och du får små upphöjningar (myggbett liknande) där Profhilo har injicerats. Dessa försvinner inom ett par timmar.

Behandlingen kan kombineras med light peel, filler eller botox.

^